Gebeurtenis

Archeologisch vooronderzoek Bedrijventerrein Noord-Oost

landschappelijk booronderzoek, proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites
ID
1075508
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1075508

Beschrijving

Archeologisch vooronderzoek naar aanleiding van de inrichting van een bedrijventerrein.

Het veldwerk ging van start op maandag 17 maart 2014 op de percelen in het uiterste oosten van het projectgebied. Er werd geopteerd om gefaseerd te werken en stelselmatig de sleuven mee te dichten. Hierdoor kon het team tijdens het dichten al aanvangen met de basisverwerking van de veldgegevens. Op 16 juni werd het veldwerk met betrekking tot het proefsleuvenonderzoek beëindigd. Het dichten en verdichten van de sleuven werd op 21 juni beëindigd. Het proefsleuvenonderzoek werd, zoals voorgeschreven, uitgevoerd door middel van parallelle, continue sleuven met een tussenafstand van 15m as op as. In elke sleuf werden een aantal kleine bodemkundige profielen gemaakt.

In de beekvallei werd gelijktijdig met het proefsleuvenonderzoek, dat plaats vond buiten de beekvallei, ook een verkennend landschappelijk booronderzoek in verschillende raaien uitgevoerd. Dit booronderzoek, uitgevoerd door een ervaren team bestaande uit een geoloog en een archeoloog, vond plaats op 19, 24, 26 en 27 maart. In navolging van dit booronderzoek werden op 8, 9 en 12 mei aan de hand van enkele bodemkundige profielsleuven nog een aantal bevindingen gecontroleerd en geverifieerd.

 

 

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: GHENT ARCHAEOLOGICAL TEAM bvba

Bronnen

Bron: DECONYNCK J. e.a. 2014: Roeselare Bedrijventerrein "Noord-Oost" Rapportage van het archeologisch proefsleuvenonderzoek 17 maart - 16 juni 2014, GATE-rapport 73, Evergem.
Type: literatuur
Datum:


Relaties

Wordt opgevolgd door

Archeologische opgraving Bedrijventerrein Noordoost

Krommebeekpark, Vloedstraat (Roeselare)

Opgraving Krommebeek

Krommebeekstraat (Roeselare)

Bekijk gerelateerde erfgoedobjecten


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Archeologisch vooronderzoek Bedrijventerrein Noord-Oost [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1075508 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.