Gebeurtenis

Archeologisch onderzoek vijver van het Grootseminarie

opgravingen vanuit wetenschappelijke vraagstelling
ID
1075509
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1075509

Beschrijving

Met een tussenafstand van telkens ca. 37m werden drie sleuven haaks op de voormalige vijver aangelegd. Op deze manier kon de opbouw, opvulling en eventueel natuurlijke oorsprong van de vijver onderzocht en vergeleken worden op drie locaties, in het begin, midden en einde van de vijver. Het meest westelijke deel van de vijver, die zich ter hoogte van de middeleeuwse bouwblokken situeert, is momenteel een verharde zone met garageboxen uit de jaren ’60. De meest westelijke proefsleuf is naast deze verharding aangelegd. Op welke manier de vijver in verbinding stond met de vesten werd niet onderzocht gezien dit in deze fase geen specifieke vraagstelling rond was.

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Raap België bvba

Bronnen

Bron: VANHOLME N. & J. DE MULDER 2021: Oude Duinenabdij - Grootseminarie Potterierei, Brugge Archeologisch onderzoek vanuit wetenschappelijke vraagstellingen Eindverslag, Eke.
Type: eindverslag (archeologieportaal)
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Potterierei 72 (Brugge)
Het onderzoek kaderde binnen een ruimer plan waarbij op de terreinen van het Groot Seminarie een gescheiden rioleringsstelsel zal worden aangelegd. In functie van regenwaterinfiltratie zijn er plannen om een historische vijver in de achtertuin opnieuw open te leggen. Daarbij wordt ook de optie voor het herstel en de herprofilering van een historische gracht in gedachte gehouden.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Archeologisch onderzoek vijver van het Grootseminarie [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1075509 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.