Gebeurtenis

Werfbegeleiding Eikenstraat

archeologische opgravingen
ID
1075519
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1075519

Beschrijving

In opdracht van BESIX infra n.v. heeft het Vlaams Erfgoed Centrum bvba van 7 november 2017 t.e.m. 8 december 2017 een archeologische begeleiding uitgevoerd voor het plangebied Rumst, Reet-Eikenstraat. Het onderzoek is uitgevoerd naar aanleiding van rioleringswerken. 
Qua oppervlakte is de impact van de geplande werken eerder beperkt. Het grootste gedeelte van het projectgebied blijft gespaard van diepe ingrepen. De constructiesleuven verstoren maximaal een breedte van 1,5 m. Verder wordt enkel de weg opgebroken en opnieuw aangelegd. Echter voor het grootste gedeelte van het studiegebied wordt de huidige riolering vervangen, waardoor eventueel archeologisch waardevolle sporen in het verleden al zijn verstoord. In het zuiden van het gebied, ter hoogte van het Astridplein wordt een volledig nieuwe riolering aangelegd. Hier kunnen de werken wel een verstorende  impact hebben op het eventueel aanwezige bodemarchief. Er werd dan ook besloten de werken ter hoogte van dit deel van het projectgebied archeologisch te begeleiden.

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: VLAAMS ERFGOED CENTRUM bvba (VEC)

Bronnen

Bron: Jennes N. 2017: Kijken onder de Eikenstraat te Reet Een archeologische begeleiding in de gemeente Rumst, Brugge.
Type: eindverslag (archeologieportaal)
Datum:

Bekijk gerelateerde erfgoedobjecten


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Werfbegeleiding Eikenstraat [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1075519 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.