Gebeurtenis

Vooronderzoek Craenenbroekstraat

landschappelijk bodemonderzoek, proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites, verkennend archeologisch booronderzoek
ID
1075526
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1075526

Beschrijving

Ter hoogte van de Craenenbroekstraat in Glabbeek-Zuurbemde werd een vooronderzoek uitgevoerd. In de eerste fase werd aan de hand van 26 boorpunten een landschappelijk bodemonderzoek uitgevoerd. Op basis van de resultaten werd de zuidelijke zone geselecteerd voor een verkennend archeologisch booronderzoek, dat bestond uit 89 boringen. Vervolgens werden in de laatste fase zeven proefsleuven en één proefput gegraven. Deze werden aangevuld met twee kijkvensters. Vijf sleuven werden van het noordwesten naar zuidoosten aangelegd, twee van oost naar west.

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: ARCHEBO bvba

Bronnen

Bron: CLAESEN J., VAN GENECHTEN B. & GEELEN N. 2022: Nota met ingreep in de bodem. Glabbeek - Craenenbroekstraat, Archeborapport 2021H94, Kortenaken.
Type: nota (archeologieportaal)
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Craenenbroekstraat (Glabbeek)
Ter hoogte van het onderzoeksgebied werden drie sporen aangetroffen. Het betreft één paalkuil, één (spits)gracht en een vermoedelijk natuurlijk spoor. Enkel in laatstgenoemd spoor werd enig dateerbaar materiaal aangetroffen. Het betreft een tegulafragment.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Vooronderzoek Craenenbroekstraat [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1075526 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.