Gebeurtenis

Archeologisch onderzoek Ketelweg II

vlakdekkende opgravingen
ID
1075527
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1075527

Beschrijving

Het archeologisch onderzoek kadert in de aanvraag van een omgevingsvergunning voor de verkaveling van het projectgebied ten gunste van de bouw van 26 woningen en de aanleg van een wegenis die de verkaveling ontsluit via de Ketelweg.

Het veldwerk werd gestart op 6 juli 2020 en werd gestaakt op 10 juli 2020, waarna de bemaling op de waterdragende structuur werd geplaatst. Op 2 oktober 2020 werd deze laatste gecoupeerd waarbij het veldwerk tevens werd afgerond diezelfde dag.

Het plangebied had een oppervlakte van 1505m2 en werd opgedeeld in twee werkputten tijdens de opgraving in functie van efficiƫnt grondverzet en stockage, gezien aan de westelijke opgravingsgrens nog een intacte stalling stond.

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: MONUMENT - VANDEKERCKHOVE

Bronnen

Bron: DERWEDUWEN N. 2021: Archeologische opgraving Jabbeke Oude Ketelweg (prov. West-Vlaanderen). Verslag van resultaten, 2021/02.
Type: eindverslag (archeologieportaal)
Datum:

Bekijk gerelateerde erfgoedobjecten


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Archeologisch onderzoek Ketelweg II [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1075527 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.