Archeologisch onderzoek uitgevoerd na een positief proefsleuvenonderzoek naar aanleiding van de inrichting van een verkaveling.
Het onderzoek werd uitgevoerd conform de Code van Goede Praktijk. De opmetingen werden handmatig uitgevoerd waarbij het meetsysteem opgemeten werd met een GPS-aangestuurd systeem met precisie van 1 cm. De teelaarde, het aangelegde vlak, de sporen en de storten werden onderzocht met een metaaldetector. Dit leverde echter geen relevante archeologische vondsten op.
De opgravingszone werd opgegraven in drie aansluitende werkputten. Het archeologisch vlak werd opgeschoond. Alle sporen, 58 in totaal, kregen een uniek nummer, werden beschreven en geregistreerd via foto’s en opmetingen. De grondsporen (paalkuilen, kuilen, greppels/grachten en een bomkrater) werden geregistreerd, gecoupeerd en onderzocht.
Het archeologische vlak werd aangelegd op één archeologisch niveau, en plaatselijk verdiept naar een tweede vlak. Het archeologisch vlak situeerde zich in de top van de C-horizont en bevond zich op een diepte van ca. 60 tot 90cm onder het huidige maaiveldniveau.
Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2025: Archeologisch onderzoek Vijvestraat II [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1075576 (geraadpleegd op ).