Gebeurtenis

Archeologisch vooronderzoek Hombergstraat

proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites, landschappelijk booronderzoek
ID
1075592
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1075592

Beschrijving

Het landschappelijk booronderzoek en proefsleuven naar aanleiding van de geplande bouw van appartementen en een handelsruimte met ondergrondse parking  leverden geen relevante archeologische sporen op.

Er werden op 7 juli 2021 5 landschappelijke boringen uitgevoerd met een edelmanboor met een diameter van 7 cm.

Tijdens de uitvoering van het proefsleuvenonderzoek op 28 oktober 2021 werd licht afgeweken tegenover het programma van maatregelen. De sleuven werd licht verlegd naar het noorden waardoor op het zuidelijk stuk nog een extra sleuf kon worden gelegd. Op die manier kon het plangebied beter geëvalueerd worden.
In totaal werd er 270 m² onderzocht door middel van het proefsleuvenonderzoek. Dit komt overeen met 12,2 % van de totale oppervlakte van de onderzoekszone.

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: J. Verrijckt bvba

Bronnen

Bron: JENNES N. & VERRIJKCT J. 2021 Nota landschappelijk bodem- & proefsleuvenonderzoek Langdorp (Aarschot), Hombergstraat: Verslag van resultaten, rapport nr. 0816.
Type: nota (archeologieportaal)
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Hombergstraat (Aarschot)
Bij het landschappelijk bodemonderzoek en het proefsleuvenonderzoek werden geen relevante archeologische sporen aangetroffen.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Archeologisch vooronderzoek Hombergstraat [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1075592 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.