Gebeurtenis

Opgraving Watertorenstraat

archeologische opgravingen
ID
1075597
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1075597

Beschrijving

De initiatiefnemer plant op het onderzoeksterrein aan de Watertorenstraat te Tongeren de aanleg van een werfzone bij de nieuwbouw van de basisschool Picpussen. Het gaat om een gefaseerde ontwikkeling waarbij in deze 1ste fase de werfzone wordt ingericht. Op de werfzone wordt een torenkraan geplaatst. Om deze kraan te plaatsen is een betonsokkel nodig, die uitgegraven wordt vanaf het maaiveld van de werfzone. Het totale projectgebied heeft een oppervlakte van 1.400 m², maar de bodemingreep voor de sokkel van de torenkraan is slechts 32 m² groot. Hier werd een kleine opgraving uitgevoerd.

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: ARON bvba

Bronnen

Bron: De Langhe H., Vanaenrode W. & E. Wesemael 2019: ARON rapport 723 – Eindverslag – Tongeren, Watertorenstraat, gefaseerde ontwikkeling, werfzone. Opgraving naar aanleiding van de aanleg van de werfzone bij de nieuwbouw van de basisschool Picpussen, Tongeren.
Type: eindverslag (archeologieportaal)
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Watertorenstraat (Tongeren)
De site is samen te vatten als de locatie van een voormalige zandgroeve, die opnieuw werd opgevuld.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Opgraving Watertorenstraat [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1075597 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.