Gebeurtenis

Archeologisch vooronderzoek Lorettestraat

landschappelijk bodemonderzoek, proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites
ID
1075617
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1075617

Beschrijving

Voor het landschappelijk bodemonderzoek werden 13 boringen uitgevoerd.

Het sleuvenplan zoals opgenomen in de bureaustudie voorzag in de aanleg van 7 parallelle licht noordwest-zuidoost georiënteerde proefsleuven. Dit plan werd deels aangepast aan de resultaten van de landschappelijke boringen en de terreinomstandigheden. In het noordoosten werden twee sleuven noord-zuid georiënteerd. Het plangebied heeft een totale oppervlakte van ca. 11.250m². In het uiterste noorden bleek 800m² niet-onderzoekbaar of verstoord door de aanwezigheid van een grote kelder, werkende nutsleidingen en verstoringen. Ook de smalle toegang (ca. 200m²) in het zuiden naar de Lorettestraat kon en diende niet onderzocht te worden, conform het programma van maatregelen van de bureaustudie. De totale onderzoekbare zone bedraagt hierdoor ca. 10.050m². Hiervan werd ca. 1095m² (11%) onderzocht door middel van proefsleuven en kijkvensters.

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Acke & Bracke bvba

Bronnen

Bron: ACKE B., BRACKE M. & DEBRABANDERE S. 2022: Nota Ronse Lorettestraat. Verslag van Resultaten, A&B archeologie, Moerbeke-Waas.
Type: nota (archeologieportaal)
Datum:

Bekijk gerelateerde erfgoedobjecten


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Archeologisch vooronderzoek Lorettestraat [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1075617 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.