Gebeurtenis

Archeologisch vooronderzoek Boerenkrijglaan

proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites, landschappelijk booronderzoek
ID
1075633
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1075633

Beschrijving

Naar aanleiding van de aanvraag van een omgevingsvergunning voor een woonverkaveling, vond binnen het plangebied een archeologisch vooronderzoek plaats in de vorm van een landschappelijk booronderzoek en een proefsleuvenonderzoek. 

Het landschappelijk booronderzoek omvatte 8 boringen in een 30 X 20m boorgrid, met een edelmanboor van 7cm diameter. Er zijn geen vondsten gedaan of sporen aangetroffen. Er gebeurde geen staalname. 

Tijdens het proefsleuvenonderzoek werden 4 sleuven van 2m breed met een NW-ZO oriëntatie uitgegraven. Tevens zijn 2 kijkvensters aangelegd. In totaal werd er 527 m² onderzocht door middel van het proefsleuvenonderzoek. Dit komt overeen met 11,7 % van de totale oppervlakte van de advieszone. Hiervan bestaat 47 m² uit kijkvensters. 
Verspreid over het onderzoeksgebied werden vier verschillende profielen geplaatst ter inzicht van de bodemopbouw ter hoogte van de advieszone.

Er zijn geen vondsten geregistreerd en er gebeurde geen staalname. Relevante archeologische sporen waren niet aanwezig.

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: J. Verrijckt bvba

Bronnen

Bron: JENNES N., PEPERMANS J. & VERRIJCKT J. 2022: Nota landschappelijk bodemonderzoek en proefsleuvenonderzoek Herentals Boerenkrijglaan: verslag van resultaten, Rapport nr. 0909, Beerse.
Type: nota (archeologieportaal)
Datum:

Bekijk gerelateerde erfgoedobjecten


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Archeologisch vooronderzoek Boerenkrijglaan [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1075633 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.