Gebeurtenis

Archeologisch vooronderzoek Begijnhofstraat fase 1

proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites, landschappelijk booronderzoek
ID
1075634
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1075634

Beschrijving

Naar aanleiding van de aanvraag van een omgevingsvergunning voor een woonverkaveling, vond binnen het plangebied een archeologisch vooronderzoek plaats in de vorm van een landschappelijk booronderzoek en een proefsleuvenonderzoek. 

Het landschappelijk booronderzoek omvatte 14 boringen uitgezet met een edelmanboor van 7 cm diameter in een grid van 30 bij 20 m. Er werden geen sporen of vondsten waargenomen en er gebeurde geen staalname. 

De oostelijke zone van fase 1 heeft een totale oppervlakte van ca. 3.661 m². De westelijke zone heeft een oppervlakte van ca. 1.204 m². De totale oppervlakte van fase 1 bedraagt zo ca. 4.865 m². Hiervan werd ca. 706 m² onderzocht door middel van het proefsleuvenonderzoek. Dit komt overeen met 14,5% van de totale oppervlakte van het onderzoeksgebied. Bij dit onderzoek werden zes proefsleuven van 2m breed en twee kijkvensters aangelegd. Verspreid over het terrein werden enkele profielputten aangelegd, teneinde een goed beeld te verkrijgen van de aanwezige bodemopbouw.

Vondsten waren niet aanwezig en er gebeurde geen staalname. Er zijn 6 sporen geregistreerd.

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: J. Verrijckt bvba

Bronnen

Bron: VAN BAAL M., VAN ARNHEM B., BOUCKAERT K. & VERRIJCKT J. 2022: Nota landschappelijk bodemonderzoek en proefsleuven Puurs, Begijnhofstraat: verslag van resultaten, Rapport nr. 0887, Beerse.
Type: nota (archeologieportaal)
Datum:

Bekijk gerelateerde erfgoedobjecten


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Archeologisch vooronderzoek Begijnhofstraat fase 1 [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1075634 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.