Gebeurtenis

Archeologisch vooronderzoek Aartrijksesteenweg

verkennend archeologisch booronderzoek
ID
1075635
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1075635

Beschrijving

Op woensdag 19 januari 2022 zijn 21 archeologische boringen uitgevoerd. De boringen liggen op een verspringend grid. De boorraaien (4) en de boringen hebben een tussenafstand van 10 m. De boorpunten worden uitgezet met een Trimble Geo7X. De boringen zijn uitgevoerd met een manuele boor van het Edelman-type, met een diameter van 15 cm. Bij elke boring wordt een staal genomen van de onderkant van de ploeglaag en de bovenkant (30 cm) van de onverstoorde moederbodem.
Alle boringen konden uitgevoerd worden op de locatie beschreven in het Programma van Maatregelen. Van elke boring kon een staal verzameld worden. De monsters zijn nadien nat gezeefd op maaswijdte 1 mm en droog uitgeselecteerd.

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Raakvlak

Bronnen

Bron: VERWERFT D. e.a. 2022: Aartrijksesteenweg, Jabbeke, Resultaten archeologische prospectie met ingreep in de bodem (verkennend archeologisch booronderzoek).
Type: nota (archeologieportaal)
Datum:

Bekijk gerelateerde erfgoedobjecten


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Archeologisch vooronderzoek Aartrijksesteenweg [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1075635 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.