Gebeurtenis

Proefsleuvenonderzoek Dijkherstel Kleine Nete - deelgebied 3d/3e

proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites
ID
1075650
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1075650

Beschrijving

Het onderzoek verliep in twee fasen, eerst op de zuidoever van de Kleine Nete, en dan op de noordoever. Op de zuidoever legde men 2 proefsleuven aan in deelgebied 3d, en 1 proefsleuf in deelgebied 3e. Op de noordoever legde men 2 proefsleuven aan in deelgebied 3d, en 2 proefsleuven in deelgebied 3e.

Auteurs: Debruyne, Sofie
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Bronnen

Bron: VALENTIJN P., PAULUSSEN R., MACHIELS R., BELIS B. & SIEMONS J. 2022: Geel, Kasterlee en Olen: Dijkherstel Kleine Nete ter hoogte van De Zegge. Deelgebied 3d – Zuidoever & 3e – Zuidoever. Een Nota, VEC Nota 949, Geel.
Type: nota (archeologieportaal)
Datum:

Bron: SIEMONS J., VALENTIJN P., PAULUSSEN R. & MACHIELS R. 2023: Geel, Kasterlee en Olen: Dijkherstel Kleine Nete ter hoogte van De Zegge. Deelgebied 3d – Noordoever en 3e – Noordoever. Een Nota, VEC Nota 867, Geel.
Type: nota (archeologieportaal)
Datum:


Relaties


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Papendijk (Kasterlee)
Een verkennend archeologisch booronderzoek leverde geen indicatoren voor steentijdartefactensites op. Tijdens een daaropvolgend proefsleuvenonderzoek kwamen drie greppels aan het licht, evenals sporen van de dynamiek van het rivierlandschap van de Kleine Nete in de vorm van fluviatiele zanden, veen- en kleilagen, en opgevulde geulen en depressies.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2023: Proefsleuvenonderzoek Dijkherstel Kleine Nete - deelgebied 3d/3e [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1075650 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.