Voor het landschappelijk booronderzoek werden manuele boringen uitgevoerd met een Edelmanboor met een diameter van 7 cm. Om het terrein te evalueren, werden boringen uitgevoerd volgens een verspringend driehoeksgrid van 30 x 40 m.
Er werden 12 werkputten (9 proefsleuven en 3 kijkvensters) aangelegd. De proefsleuven lagen parallel aan elkaar, hadden ze een breedte van 2 m en werden machinaal aangelegd. Een aantal proefsleuven dienden plaatselijk onderbroken te worden omwille van bomen die nog niet gerooid konden worden. De ligging van de meest noordoostelijke proefsleuf diende qua ligging aangepast te worden aan nog aanwezige bomen, waardoor ze een grillig verloop kent. Het archeologisch niveau bevond zich op een diepte tussen 26 en 62 cm onder het maaiveld of op een hoogte tussen 11,39 en 13,16 m TAW. Dit verschil in hoogte is te wijten aan het feit dat het terrein afhelt naar het zuiden toe.
Datum: De tekst wordt ter beschikking gesteld door: All-Archeo bv
Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2025: Archeologisch vooronderzoek Woluwelaan [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1075656 (geraadpleegd op ).