Gebeurtenis

Archeologisch vooronderzoek Kunstdal

landschappelijke profielputten, metaaldetectie, proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites
ID
1075674
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1075674

Beschrijving

De eerste fase van het archeologisch onderzoek, zijnde het landschappelijk bodemonderzoek, werd uitgevoerd op donderdag 10 februari 2022. Het
grootste deel van de profielputten kon uitgevoerd worden zoals gepland, zij het enkele die dienden verplaatst te worden omwille van obstakels. Voor
de aanleg van de profielputten werd gebruik gemaakt van een graafmachine van 25 ton met een tandenloze dieplepelbak van 2 meter. Op deze manier werden 12 landschappelijke profielputten aangelegd.

Na het landschappelijk bodemonderzoek kon onverwijld gestart worden met het proefsleuvenonderzoek. Dit werd ook uitgevoerd op 10 februari 2022 met dezelfde 25-tons graafmachine op rupsen, voorzien van een tandenloze dieplepelbak van 2 meter breed. Op deze manier werden 6 proefsleuven aangelegd.

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: HEMBYSE

Bronnen

Bron: DE SMAELE B. & PIETERS H., 2022. Nota van het uitgesteld vooronderzoek aan Kunstdal te Eeklo, Onderzoeksrapport Hembyse Archeologie 206, Gentbrugge.
Type: nota (archeologieportaal)
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Kunstdal (Eeklo)
Landschappelijk bodemonderzoek en proefsleuvenonderzoek naar aanleiding van de ontwikkeling van een terrein met o.a. een nieuw industrieel gebouw en 25 KMO-units. Dit onderzoek leverde geen archeologisch relevante sporen op.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Archeologisch vooronderzoek Kunstdal [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1075674 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.