Gebeurtenis

Ad hoc-inventarisatie landschappelijk erfgoed 2022

ad hoc-inventarisatie
ID
1075695
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1075695

Beschrijving

Onder de gebeurtenis ‘ad hoc-inventarisatie landschappelijk erfgoed 2018’ vallen elementen of gehelen die niet binnen een thema of geografische inventarisatie vallen. Het zijn eerder “losse” zaken die naar aanleiding van een interne of externe vraag, bijvoorbeeld een beschermingsaanvraag, in 2022 in de inventaris zijn opgenomen.

In deze gebeurtenis wordt ook het houtig erfgoed en de historische tuinen en parken ondergebracht. Deze kunnen via het bijbehorende thema gefilterd worden.

 

Auteurs: de Haan, Aukje
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Bekijk gerelateerde erfgoedobjecten

Lanaken (Lanaken)
Aarden redoute uit 1746-1748, waarschijnlijk door de Franse troepen aangelegd in de slotfase van de Oostenrijkse successieoorlog. De oorspronkelijk 0,75 ha grote redoute is opgebouwd uit wallen, een gracht, bastions met rechte flanken en een middenplein. De constructie vormt een vierkant van ongeveer 90 op 90m.


Eikenlaan zonder nummer (Bocholt)
In het verlengde van de Eikenlaan ligt een onverharde dreef die beplant is met zowel Amerikaanse eik als zomereik. Deze dreef maakt deel uit van het historisch drevenpatroon bij de Damburghoeve en is het enige stuk dreef dat nog niet werd heraangeplant.


Huisepontweg (Kruisem)
De kasseiweg Huisepontweg verbindt de dorpskernen van Wannegem en Huise met elkaar. De weg is drie meer breed en werd aangelegd met porfier kasseien in halfsteensverband.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2023: Ad hoc-inventarisatie landschappelijk erfgoed 2022 [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1075695 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.