Gebeurtenis

Archeologisch vooronderzoek Vossenhol

landschappelijk bodemonderzoek, proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites, waarderend archeologisch booronderzoek, verkennend archeologisch booronderzoek
ID
1075701
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1075701

Beschrijving

Voor het verkennend archeologisch booronderzoek werden in totaal 151 boorpunten in zes deelzones uitgezet.

Voor het waarderend archeologisch booronderzoek werden in de onmiddellijk omgeving van het boorpunt waar één lithisch artefact werd aangetroffen, 10 boringen uitgevoerd.

Voor het proefsleuvenonderzoek werden in het totaal 8 werkputten aangelegd om het onderzoeksgebied te evalueren. De totale oppervlakte van het onderzoeksgebied voor proefsleuven in functie van de opsporing van eventueel bewaarde sporensites bedraagt ca. 10.863 m². Het totale door middel van proefsleuven onderzocht areaal komt neer op 1.144 m². Er zijn geen kijkvensters aangelegd wegens het ontbreken van archeologische sporen. De
dekkingsgraad bedraagt hierdoor ca. 10,5%. Dit is voldoende om uitspraken te doen over het kennispotentieel van het onderzoeksgebied.

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: ABO NV

Bronnen

Bron: DE JAEGER C., PYPE P., COENAERTS J. & VAN DENHAUTE T. 2022: Archeologische vooronderzoek ter hoogte van Vossenhol te Maldegem (Oost-Vlaanderen). Verslag van Resultaten, ABO Archeologische Rapporten 1763.
Type: nota (archeologieportaal)
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Bogaardestraat, Francis de Meeuslaan, Oude Burkelwegel, Schautenstraat (Maldegem)
Naar aanleiding van de aanleg van gescheiden riolering, grachten, werkzones, en een terrein voor grondverbetering werd er een verkennend archeologisch booronderzoek, een waarderend archeologisch booronderzoek en een proefsleuvenonderzoek uitgevoerd.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Archeologisch vooronderzoek Vossenhol [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1075701 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.