Gebeurtenis

Archeologisch vooronderzoek Madonna (Fase 1)

proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites, landschappelijk booronderzoek
ID
1075715
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1075715

Beschrijving

Het landschappelijk bodemonderzoek werd uitgevoerd door GATE (Ghent Archaeological Team bvba). De resultaten werden integraal overgenomen. Er werden 114 manuele boringen geplaatst binnen het plangebied.

Tijdens Fase 1 werd enkel de zone op het lijnvormig tracé aan de Klerkenstraat ter hoogte van huisnummer 90 en het perceel ter hoogte van het kruispunt van de Klerkenstraat en de Galgestraat onderzocht door middel van een proefsleuvenonderzoek. Slechts een klein deel van de proefsleuven ter hoogte van de Klerkenstraat werden uitgevoerd. Enkel de delen die belangrijk zijn voor de aansluiting van de riolering werden onderzocht. Er werden 5 proefsleuven / werkputten aangelegd en 3 kijkvensters voor een totale oppervlakte van 441 m². De totale advieszone voor proefsleuvenonderzoek omvat ca. 3.500 m², waardoor ca. 12,5 % onderzocht werd.

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: BAAC Vlaanderen bvba

Bronnen

Bron: DE CLEER S. 2022: Nota Langemark-Poelkapelle, Madonna (Fase 1). Deel 1: Verslag van Resultaten, BAAC Vlaanderen Rapport 2097.
Type: nota (archeologieportaal)
Datum:


Relaties

Is gerelateerd aan

Proefsleuvenonderzoek Madonna (Fase 2)

Klerkenstraat (Langemark-Poelkapelle)


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Galgestraat, Klerkenstraat (Langemark-Poelkapelle)
Naar aanleiding van riolerings- en collectorwerken met de vernieuwing en uitbreiding van de bestaande riolering, de bouw van twee pompstations, aanpassingen aan bestaande grachten en aanleg nieuwe grachten en de aanleg van een terrein voor grondverbetering werd er een landschappelijk bodemonderzoek en een proefsleuvenonderzoek uitgevoerd.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Archeologisch vooronderzoek Madonna (Fase 1) [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1075715 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.