Gebeurtenis

Evaluatie van beschermingsbesluiten met een archeologische waarde

evaluerend onderzoek
ID
1075718
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1075718

Beschrijving

In het project ‘Evaluatie van de beschermingsbesluiten met een archeologische waarde’ evalueren we alle 203 beschermingsbesluiten met een archeologische waarde op dossierniveau. Enerzijds werd onderzocht of het bestaande beschermde pakket archeologisch erfgoed, ongeacht het statuut, beschermingen omvat die vandaag niet meer voldoen aan de huidige selectiecriteria voor bescherming op Vlaams niveau. Anderzijds werd onderzocht of de bestaande beschermingsbesluiten die als doel hebben het archeologisch erfgoed te vrijwaren, voldoende sluitend zijn.

In 2022 voltooiden we de evaluatie. We concludeerden dat die allemaal voldoen aan de huidige selectiecriteria voor bescherming op Vlaams niveau. Bij 132 besluiten detecteerden we wel mogelijkheden om de archeologische erfgoedwaarden beter te vrijwaren en te beheren.

Meer info is te vinden in het onderzoeksrapport.

Auteurs: Cousserier, Katrien
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties

Is deel van

Evaluatie van het beschermde bestand 2020-2024

Antwerpen, Limburg, Oost-Vlaanderen, Vlaams-Brabant, West-Vlaanderen


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Evaluatie van beschermingsbesluiten met een archeologische waarde [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1075718 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.