De boringen werden uitgevoerd in een verspringend driehoeksgrid op 24x20 meter over het onderzoeksgebied, met een totaal van 11 boringen. De boringen dienden uitgevoerd te worden met een edelmanboor Ø 7 centimeter.
Het onderzoeksgebied werd geëvalueerd door middel van 5 proefsleuven. Werkputten 1, 2 en 3 werden onderbroken wegens de aanwezigheid van te behouden bomen. Extra werd langsheen de zuidoostelijke rand van het onderzoeksgebied een proefsleuf aangelegd (werkput 5). In functie van de verdere waardering van de aangetroffen sporen werd bijkomend in werkput 1 en 2 telkens een kijkvensters aangelegd (kijkvenster werkput 1 en 2). De totale oppervlakte van het onderzoeksgebied bedraagt ca. 3.610m². De totale gesleufde oppervlak bedroeg ca. 366m², wat neerkomt op een dekkingsgraad van ca. 11,6%. In het totaal werden een zestal archeologische sporen aangetroffen in werkput 1 en 2 die alle in verband te brengen zijn met restanten van kleine veldoventjes (spoor 1 – 4).
Datum: De tekst wordt ter beschikking gesteld door: ABO NV
Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2025: Archeologisch vooronderzoek Leerlooierijstraat [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1075733 (geraadpleegd op ).