Gebeurtenis

Landschappelijk booronderzoek Tragel 44

landschappelijk booronderzoek
ID
1075738
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1075738

Beschrijving

Binnen de advieszone is een boorgrid van 25 x 25 m gehanteerd. Het booronderzoek is uitgevoerd met een edelmanboor met een diameter van 7 cm.

Voorafgaand aan het landschappelijk bodemonderzoek werd ter hoogte van LBO 5 de verharding uitgehaald met een diamantboor. Hieronder was echter een ondoordringbare steenslagfundering aanwezig, waardoor de boring stuitte. De overige geplande boringen stuitten evenwel, op zeer verschillende dieptes, gaande van 45 cm-mv tot 230 cm-mv. Er werd steeds getracht om de boringen zo goed mogelijk uit te voeren en zo diep mogelijk te boren, echter situeerden de boringen zich ter hoogte van een menselijke ophoging waarin zeer puinrijke pakketten aanwezig waren welke op een zekere diepte steeds ondoordringbaar bleken. Om toch een terdege inschatting te kunnen maken van de landschappelijke situatie én de reikwijdte van deze verstoringen na te kunnen gaan werd geopteerd om in de zone der werken, doch wel buiten de geselecteerde advieszone twee bijkomende controleboringen te plaatsen op een lager deel van de ophoging of buiten de ophoging.

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: J. Verrijckt bvba

Bronnen

Bron: PEPERMANS J. & VERRIJCKT J. 2022: Nota landschappelijk bodemonderzoek Aalst, Tragel 44: Verslag van Resultaten, Beerse.
Type: nota (archeologieportaal)
Datum:

Bekijk gerelateerde erfgoedobjecten


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Landschappelijk booronderzoek Tragel 44 [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1075738 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.