Het landschappelijk booronderzoek is uitgevoerd met een Edelmanboor met een diameter van 7 cm.
Uit het bodemonderzoek is gebleken dat het bodemprofiel ter hoogte van het projectgebied niet goed ontwikkeld of bewaard is. Er werd een colluviale laag aangetroffen in twee boringen maar in beide gevallen dekten deze hellingssedimenten geen loopvlak of bodemontwikkeling af. Een vervolgonderzoek in de vorm van een verkennend archeologisch booronderzoek wordt niet geadviseerd gezien de bewaringscondities niet optimaal zijn voor in-situ bewaarde artefactensites. Grondvaste resten kunnen wel nog aanwezig zijn. Indien aanwezig zullen de archeologisch relevante sporen zichtbaar zijn onder de bouwvoor en/of het colluviale deklaagje. Een proefsleuvenonderzoek is noodzakelijk.
In totaal werden 6 proefsleuven en 3 kijkvensters aangelegd, een gezamenlijke oppervlakte van 566m² aan proefsleuven op een te onderzoeken zone van 3739m². Dit kwam neer op 15% van het te onderzoekbare plangebied en was voldoende om een correcte inschatting te maken van het archeologisch erfgoed.
Datum: De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Ruben Willaert nv
Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2025: Archeologisch vooronderzoek J. Bruyndonckxstraat [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1075745 (geraadpleegd op ).