Gebeurtenis

Proefsleuvenonderzoek Tiendeschuurveld

proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites
ID
1075746
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1075746

Beschrijving

Er werden 12 werkputten (10 proefsleuven en 2 kijkvensters) aangelegd. De proefsleuven lagen parallel aan elkaar, hadden een breedte van 2 m en werden machinaal aangelegd.
De sleuven in het noorden van het onderzoeksgebied werden aan de zuidkant enkele meters ingekort door de aanwezigheid van een zendmast en twee stroomcabines. Op basis van de KLIPplannen werd er voor de veiligheid gekozen om de sleuven iets verder af aan te leggen zodat zeker geen kabels beschadigd zouden worden.
Sleuven WP4 en WP5 werden respectievelijk wat opgeschoven naar het oosten en het westen door de aanwezigheid van verhardingen en funderingen van een gebouw. Werkputten 7 en 10 konden slechts gedeeltelijk aangelegd worden door de aanwezigheid van een gebouw in het noorden van het onderzoeksgebied en bomen die behouden dienen te worden ten westen en ten zuiden van dat gebouw. De zone was afgesloten met hekken. Tussen de twee sleuven viel er nog een andere sleuf weg door bovengenoemde redenen.

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: All-Archeo bv

Bronnen

Bron: KENNIS J. 2022: Nota Sint-Stevens-Woluwe (Zaventem) – Eversestraat, Bornem.
Type: nota (archeologieportaal)
Datum:

Bekijk gerelateerde erfgoedobjecten


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Proefsleuvenonderzoek Tiendeschuurveld [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1075746 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.