Gebeurtenis

Archeologisch vooronderzoek Muizenstraat

metaaldetectie, proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites, landschappelijk booronderzoek
ID
1075763
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1075763

Beschrijving

Voor het landschappelijk booronderzoek werden in totaal 6 boringen geplaatst.

Voor het proefsleuvenonderzoek werden 9 sleuven en 1 kijkvenster aangelegd. Vijf sleuven hadden een noordwest-zuidoost oriëntatie en vier sleuven hadden een noordoost-zuidwest oriëntatie. Vanwege de aanwezigheid van de enige toegangsweg tot de sportbar, de hoogstammige bomen en de nutsleidingen werd er slechts 403 m² binnen het vergunningsgebied vrij gelegd. Dit komt over met een percentage van 11,8% van de zone dat initieel geselecteerd was voor verder onderzoek. Als de oppervlaktes van de zones van de nutsleidingen (244 m²) en van de toegangsweg (775 m²) worden
afgetrokken van de oppervlakte van de zone die voor verder onderzoek is geselecteerd (4151 m²), blijft er een oppervlakte van 3132 m² over. Er is dan in totaal 12,8% van het beschikbare areaal onderzocht.

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Studiebureau Archeologie

Bronnen

Bron: HAENEN L., DE CUYPER W. & DE RAYMAEKER A. 2022: Nota: Het archeologisch vooronderzoek aan de Muizenstraat te Zonhoven. Studiebureau Archeologie bv, Tienen.
Type: nota (archeologieportaal)
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Muizenstraat (Zonhoven)
Naar aanleiding van de bouw van een turnhal werd er een landschappelijk booronderzoek en een proefsleuvenonderzoek uitgevoerd.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Archeologisch vooronderzoek Muizenstraat [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1075763 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.