Gebeurtenis

Archeologisch vooronderzoek Diepenbekerweg Fase 1

proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites, landschappelijk booronderzoek
ID
1075767
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1075767

Beschrijving

Het landschappelijk bodemonderzoek werd uitgevoerd over het volledige onderzoeksterrein. Er werden 55 boringen uitgevoerd.

Het proefsleuvenonderzoek betreft fase 1 van het onderzoeksgebied dat werd onderzocht door middel van 49 NW-ZO georiënteerde proefsleuven met een totale oppervlakte van 11.036 m². 1,2 ha van het gebied kon niet onderzocht worden en dit omwille van verschillende redenen. Er werden ook negen kijkvensters verspreid over het onderzoeksgebied aangelegd. Deze kijkvensters hebben een gezamenlijke oppervlakte van 951 m². Proefsleuven en kijkvensters samen werd in totaal 11.991 m² of 12,8 % van de 9,5 ha (toegankelijke oppervlakte) onderzocht.

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: ARON bvba

Bronnen

Bron: VANAENRODE W. & DRIESEN P. 2022: Nota Hasselt, Diepenbekerweg. Ontwikkeling van KMO-zone Pietelbeek Deel I: Verslag van resultaten, ARON-Rapport 1139.
Type: nota (archeologieportaal)
Datum:


Relaties

Is gerelateerd aan

Proefsleuvenonderzoek Diepenbekerweg Fase 2

Diepenbekerweg, Pietelbeekstraat, Singelbeekstraat (Hasselt)


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Diepenbekerweg, Singelbeekstraat (Hasselt)
Naar aanleiding van de realisatie van een KMO-zone voor kleine tot grote bedrijven en de aanleg van groenzones, wadi’s en verhardingen, werd er een landschappelijk booronderzoek en een proefsleuvenonderzoek uitgevoerd. Het projectgebied zal gefaseerd ontwikkeld worden.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Archeologisch vooronderzoek Diepenbekerweg Fase 1 [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1075767 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.