Gebeurtenis

Archeologisch vooronderzoek Prinshoeveweg 120

proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites, landschappelijk booronderzoek
ID
1075773
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1075773

Beschrijving

Naar aanleiding van de aanvraag van een omgevingsvergunning voor een nieuwbouwproject vond na de sloop van het bestaande gebouw een archeologische vooronderzoek plaats. Dit bestond uit een landschappelijk booronderzoek en een proefsleuvenonderzoek. 

Het landschappelijk booronderzoek vond plaats na de sloop van de bestaande bebouwing. Er werden manuele boringen uitgevoerd met een Edelmanboor met een diameter van 7 cm. Om het terrein te evalueren, werden boringen uitgevoerd volgens een verspringend driehoeksgrid van 30 x 40 m. Er gebeurde geen staalname.

Tijdens het proefsleuvenonderzoek werden twee werkputten aangelegd. Er zijn geen kijkvensters aangelegd. Door middel van proefsleuven werd een oppervlakte opengelegd van 134 m². Dit is 7,8 % van de te onderzoeken zone. In beide werkputten zijn twee bodemprofielen aangelegd. Er zijn 12 sporen geregistreerd maar geen vondsten. Er gebeurde geen staalname. 

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: All-Archeo bv

Bronnen

Bron: GYESBREGHS D. & REYNS N. 2022: Nota Ekeren (Antwerpen) - Prinshoeveweg 120, Rapporten All-Archeo bv 1394, Bornem.
Type: nota (archeologieportaal)
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Prinshoeveweg 120 (Antwerpen)
Naar aanleiding van de aanvraag van een omgevingsvergunning voor een nieuwbouwproject vond na de sloop van het bestaande gebouw een archeologische vooronderzoek plaats. Dit bestond uit een landschappelijk booronderzoek en een proefsleuvenonderzoek. Er waren geen relevante archeologische sporen aanwezig.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Archeologisch vooronderzoek Prinshoeveweg 120 [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1075773 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.