Gebeurtenis

Archeologisch vooronderzoek insteekweg IZ Driehoek

proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites, landschappelijk booronderzoek
ID
1075778
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1075778

Beschrijving

Naar aanleiding van de aanvraag van een omgevingsvergunning voor de aanleg van een nieuwe weg, vond binnen het plangebied een archeologisch vooronderzoek plaats bestaande uit een landschappelijk booronderzoek en een proefsleuvenonderzoek. 

Tijdens het landschappelijk booronderzoek zijn 7 boringen uitgezet met een Edelmanboor met een diameter van 7 cm in een verspringend grid van 40 bij 40 m. Tijdens dit booronderzoek werden geen vondsten gedaan of sporen aangetroffen. Er werden geen stalen ingezameld.

Het proefsleuvenonderzoek bestond uit een lange sleuf van 1,8 m breed met aan het uiteinde ervan een haakse korte sleuf met een gelijkaardige breedte. In totaal is 404 m2 onderzocht, ca. 10% onderzocht van het nog te onderzoeken gebied. Verspreid over het terrein werden enkele profielputten aangelegd. Er waren nog sporen noch vondsten aanwezig en er gebeurde geen staalname.

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: J. Verrijckt bvba

Bronnen

Bron: JENNES N., VAN EYCK B. & VERRIJCKT J. 2022: Nota landschappelijk bodem- en proefsleuvenonderzoek Balen, insteekweg IZ Driekhoek: Verslag van Resultaten, Rapport nr. 0950, Beerse.
Type: nota (archeologieportaal)
Datum:


Relaties

Is gerelateerd aan

Proefsleuvenonderzoek Canadastraat

Japanse-Kerselarenlaan 1 (Balen)


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Canadastraat, Poeierstraat (Balen)
Naar aanleiding van de aanvraag van een omgevingsvergunning voor de aanleg van een nieuwe weg, vond binnen het plangebied een archeologisch vooronderzoek plaats bestaande uit een landschappelijk booronderzoek en een proefsleuvenonderzoek. Dit leverde geen relevante archeologische sporen op.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Archeologisch vooronderzoek insteekweg IZ Driehoek [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1075778 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.