Gebeurtenis

Archeologisch vooronderzoek Boomgaard van het Fort van Beieren

proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites
ID
1075780
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1075780

Beschrijving

Het terrein werd geëvalueerd aan de hand van 6 proefsleuven in plaats van 5. Allen met een NNW/ZZO oriëntatie. In de proefsleuven werden archeologische sporen aangetroffen, die het relevant maakten om bijkomende kijkvensters aan te leggen. Deze hebben tot doel de omvang, aard en functie van de aanwezige sporen beter te kunnen begrijpen en documenteren, alsook hun ruimtelijke en chronologische relatie t.o.v. mogelijke andere sporen te onderzoeken. In totaal werd 4 kijkvensters aangelegd en sleuf 6 plaatselijk verbreed.
De totale oppervlakte van het te onderzoeken gebied bedroeg 14000m². In werkelijkheid werd ca. 2297 m² onderzocht door middel van sleuven (1862m²) en kijkvensters (435m²). Dit komt neer op 16,4% van de totale oppervlakte. Het terrein was lokaal niet vrij van obstakels, waardoor het niet volledig kon onderzocht worden.

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Ruben Willaert nv

Bronnen

Bron: POLFLIET e.a. 2017: Fort van Beieren (Brugge, West-Vlaanderen). Vooronderzoek met ingreep in de bodem (fase 1) Verslag van resultaten proefsleuvenonderzoek, Sint-Michiels-Brugge.
Type: archeologienota (archeologieportaal)
Datum:

Bekijk gerelateerde erfgoedobjecten


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Archeologisch vooronderzoek Boomgaard van het Fort van Beieren [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1075780 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.