Gebeurtenis

Verkennend archeologisch booronderzoek Bilzerweg VII

verkennend archeologisch booronderzoek
ID
1075793
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1075793

Beschrijving

Over het gehele terrein werd een verkennend archeologische booronderzoek uitgevoerd in een grid van 10x12m. Met een boorkop van 10cm diameter werden 101 boringen gezet en 281 stalen uitgezeefd.

Auteurs: Vanderhoydonck, Ingrid
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Bronnen

Bron: BROECKMANS D. & MILIS S. 2022: Archeologische evaluatie van het bodemarchief ter hoogte van de Bilzerweg te Zutendaal (provincie Limburg) fase I, Hasselt.
Type: nota (archeologieportaal)
Datum:


Relaties

Heeft als voorganger


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Bilzerweg (Zutendaal)
Het terrein werd onderworpen aan een landschappelijk booronderzoek, een vlakdekkende metaaldetectie, een verkennend booronderzoek en een proefsleuvenonderzoek. De metaaldetectie leverde enkel materiaal op uit WO II en later. Het verkennend booronderzoek gaf enkel materiaal uit de Nieuwe Tijd en later maar uit de proefsleuven kon wel een artefact als vlakvondst gedetecteerd worden. De greppels en gracht die aangetroffen werden in het proefsleuvenonderzoek leverde geen dateerbaar materiaal op.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Verkennend archeologisch booronderzoek Bilzerweg VII [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1075793 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.