Gebeurtenis

Verwerking archeologisch vooronderzoek Nieuwe Beggaardenstraat 41

post-excavation onderzoek, archeobotanisch onderzoek, proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites
ID
1075798
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1075798

Beschrijving

Naar aanleiding van de aanvraag van een omgevingsvergunning voor een nieuwbouwcomplex met ondergrondse parkeergarage, vond binnen het plangebied een archeologisch vooronderzoek plaats. 

Deze nota behandelt de verdere uitwerking van de 17de-eeuwse beerkelder. Van deze kelder werd een profielconstructie gemaakt waarna de onderste vullingspakketten bemonsterd werden.

Het bulkstaal van ca 20 L is gespoeld over een zeefkolom met minimale maaswijdte van 0,25 mm waarna het gewaardeerd en vervolgens geanalyseerd is door BIAX.

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Studiebureau Archeologie Tienen

Bronnen

Bron: DUPONT L., VANDER GINST V. & DE LANGHE H. 2022: Nota: verdere verwerking van het archeologisch ensemble afkomstig van de Nieuwe Beggaardenstraat 41 te Mechelen, Tienen.
Type: nota (archeologieportaal)
Datum:


Relaties

Is deel van

Proefputtenonderzoek Nieuwe Beggaardenstraat

Nieuwe Beggaardenstraat 41 (Mechelen)


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Nieuwe Beggaardenstraat 41 (Mechelen)
Naar aanleiding van de aanvraag van een omgevingsvergunning voor een nieuwbouwcomplex met ondergrondse parkeergarage, vond binnen het plangebied een archeologisch vooronderzoek plaats. Dit leverde bewoningssporen op uit de nieuwe tijd en nieuwste tijd waaronder een rijke 17de-eeuwse beerkelder.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Verwerking archeologisch vooronderzoek Nieuwe Beggaardenstraat 41 [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1075798 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.