Gebeurtenis

Proefsleuvenonderzoek Averegtenlaan

metaaldetectie, proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites
ID
1075799
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1075799

Beschrijving

Naar aanleiding van de aanvraag van een omgevingsvergunning voor een woonverkaveling, vond binnen het plangebied een proefsleuvenonderzoek plaats. 

Tijdens het vooronderzoek zijn 22 proefsleuven van 2 m breed gegraven met deels een NW-ZO en deels een NO-ZW oriëntering. Er zijn meerdere kijkvensters aangelegd. In totaal is een oppervlakte van 5279m² opengelegd, wat 12,6% betekent van het totale terrein. Tevens zijn 22 bodemprofielen geregistreerd.

In totaal zijn 139 sporen en 30 vondsten geregistreerd. Het vlak werd afgelopen met een metaaldetector maar dit leverde geen vondsten op. Er gebeurde geen staalname.

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Studiebureau Archeologie Tienen

Bronnen

Bron: DE LANGHE H., DE RAYMAEKER A. & ENGELS L. 2022: Nota: het archeologisch vooronderzoek aan de Averegtenlaan te Heist-op-den-Berg, Tienen.
Type: nota (archeologieportaal)
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Averegtenlaan (Heist-op-den-Berg)
Naar aanleiding van de aanvraag van een omgevingsvergunning voor een woonverkaveling, vond binnen het plangebied een proefsleuvenonderzoek plaats. Dit leverde sporen uit de ijzertijd op.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Proefsleuvenonderzoek Averegtenlaan [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1075799 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.