Gebeurtenis

Proefsleuven Mikhoeve

metaaldetectie, proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites
ID
1075834
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1075834

Beschrijving

Naar aanleiding van de aanvraag van een omgevingsvergunning voor sloop- en nieuwbouwwerken, vond binnen het projectgebied een proefsleuvenonderzoek plaats. 

Het gebied dat onderzocht kan worden (projectgebied) is kleiner dan het totale plangebied. Het projectgebied heeft een oppervlakte van 4.600
m². Op basis hiervan zijn de vijf verkorte proefsleuven van 2 m breed gegraven. Ter hoogte van werkputten 4 en 5 zijn kijkvensters gegraven om de
afwezigheid van sporen te verifiëren. In totaal is 495 m² opengelegd. Er is met andere woorden iets meer opengelegd dan 12,5% van het projectgebied. Aan het begin van de proefsleuven zijn profielputten aangelegd ten behoeve van het aardkundig onderzoek. Deze zijn 1 m breed en zijn gegraven tot ca. 30 cm in de C-horizont. Drie van deze profielen zijn beschreven.

Tijdens het proefsleuvenonderzoek is het terrein onderzocht met een metaaldetector. Er zijn geen archeologisch interessante metalen voorwerpen aangetroffen. Andere vondsten zijn niet aangetroffen. Er gebeurde geen staalname. Relevante archeologische sporen zijn niet waargenomen. 

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: LARes bvba

Bronnen

Bron: HEIRBAUT E.N.A. & REUSENS R. 2022: Proefsleuvenonderzoek aan de Mikhoeve te Herenthout, LAReS-rapport 571, Halle-Zoersel.
Type: nota (archeologieportaal)
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Mikhoeve (Herenthout)
Naar aanleiding van de aanvraag van een omgevingsvergunning voor sloop- en nieuwbouwwerken, vond binnen het projectgebied een proefsleuvenonderzoek plaats. Dit leverde geen relevante archeologische sporen op.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Proefsleuven Mikhoeve [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1075834 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.