Gebeurtenis

Archeologisch vooronderzoek Kerkstraat

proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites, landschappelijk booronderzoek
ID
1075835
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1075835

Beschrijving

Naar aanleiding van de aanvraag van een omgevingsvergunning voor de bouw van een appartementencomplex, vond binnen het plangebied een archeologisch vooronderzoek plaats in de vorm van een landschappelijk booronderzoek en een proefsleuvenonderzoek. 

Het landschappelijk booronderzoek omvatte 5 boringen verspreid over het terrein waarbij een driehoeksgrid van 50 bij 40m gehanteerd werd. Het booronderzoek is uitgevoerd met een edelmanboor met een diameter van 7 cm. Tijdens het landschappelijk booronderzoek werden geen vondsten gedaan of sporen aangetroffen. Er werden geen stalen ingezameld en er is ook geen nood aan conservatie.

Enkel de eerste fase van het proefsleuvenonderzoek is uitgevoerd. Een tweede fase zal niet uitgevoerd worden vermits ondertussen een deel van het plangebied door de gemeente Ravels aangekocht is en dus buiten het project valt. Het onderzoeksgebied telt 7.069 m². In totaal werd er voor 919 m² onderzocht. Dit komt neer op 13% onderzochte oppervlakte. In totaal zijn 6 sleuven van 2m breed en meerdere kijkvensters uitgegraven. In totaal zijn zeven bodemprofielen aangelegd. Er zijn zowel vondsten als sporen aangetroffen. Er gebeurde geen staalname. 

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: J. Verrijckt bvba

Bronnen

Bron: VAN EYCK B., PEPERMANS J. & VERRIJCKT J. 2022: Nota landschappelijk bodemonderzoek en proefsleuven Ravels Kerkstraat. Verslag van resultaten, Rapport nr. 0965, Beerse.
Type: nota (archeologieportaal)
Datum:


Relaties


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Kerkstraat (Ravels)
Naar aanleiding van de aanvraag van een omgevingsvergunning voor de bouw van een appartementencomplex, vond binnen het plangebied een archeologisch vooronderzoek plaats in de vorm van een landschappelijk booronderzoek en een proefsleuvenonderzoek. Dit onderzoek leverde nederzettingssporen op uit de middeleeuwen.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Archeologisch vooronderzoek Kerkstraat [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1075835 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.