Gebeurtenis

Vooronderzoek Gasthuishoeven fase 1

proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites, landschappelijk bodemonderzoek
ID
1075838
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1075838

Beschrijving

Op 26 januari 2022 werd binnen fase 1 van het vooronderzoek een landschappelijk booronderzoek uitgevoerd. De bodemopbouw werd aan de hand van 5 handmatige landschappelijke boringen onderzocht. Op basis van de resultaten van het onderzoek werd vervolgens overgegaan naar  proefsleuvenonderzoek op 7 februari 2022. Het plangebied binnen fase 1 werd onderzocht door middel vanverschillende korte proefsleuven. Er werden drie kortere parallelle sleuven aangelegd met een noordwest-zuidoost oriëntatie. In de smallere gedeelten werden sleuven met een noordoost-zuidwest oriëntatie gegraven. De sleuven werden onderbroken daar waar ze te vervuild waren. Tijdens het onderzoek in fase 1 werd 287 m² van een terrein van 3876 m² onderzocht. Dit komt neer op 10%  van het toegankelijk gedeelte. In combinatie met een landschappelijke boring in het verstoorde gedeelte, kon een onderbouwde uitspraak gedaan worden op de voorliggende onderzoeksvragen in fase 1.

 

Auteurs: Hertoghs, Sarah
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Bronnen

Bron: YPERMAN W.& VAN ROY J. 2022: Nota: Het archeologisch vooronderzoek aan Gasthuishoeven te Mortsel (fase 1), Studiebureau Archeologie bv, Tienen.
Type: nota (archeologieportaal)
Datum:


Relaties

Is gerelateerd aan

Bekijk gerelateerde erfgoedobjecten


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Vooronderzoek Gasthuishoeven fase 1 [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1075838 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.