Gebeurtenis

Opgraving Broechemsesteenweg

metaaldetectie, radiokoolstofdatering, vlakdekkende opgravingen
ID
1075885
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1075885

Beschrijving

Naar aanleiding van de aanvraag van een omgevingsvergunning voor sloop- en nieuwbouwwerken en na een positief vooronderzoek vond binnen het plangebied een vlakdekkende opgraving plaats. 

Het onderzochte terrein werd in zeven werkputten opgedeeld en opgegraven. De teelaarde, het aangelegde vlak, de sporen en de storten werden onderzocht met een metaaldetector. Er werden voldoende referentieprofielen aangelegd om de
bodemopbouw van het onderzoeksgebied na te gaan. Er werden in totaal 238 archeologische sporen aangeduid en beschreven en 25 vondstnummers werden uitgedeeld. Stalen werden ge nomen bij het uithalen van de sporen. Het gaat om 11 stalen genomen uit kuilen en paalkuilen. De uitvoering van het wetenschappelijk onderzoek, m.n. 14C-datering, werd uitgevoerd door de universiteit van Uppsala (Zweden).

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: ARCHEBO bvba

Bronnen

Bron: CLAESEN J., VAN GENECHTEN B., GEELEN N. & BOUCKAERT K. 2022: Eindverslag Nijlen – Broechemsesteenweg, Archebo-Rapport 2020H152, Kortenaken.
Type: eindverslag (archeologieportaal)
Datum:


Relaties

Heeft als voorganger

Bekijk gerelateerde erfgoedobjecten


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Opgraving Broechemsesteenweg [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1075885 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.