Gebeurtenis

Archeologisch vooronderzoek Rozendaalstraat 24

proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites, landschappelijk booronderzoek
ID
1075889
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1075889

Beschrijving

Het landschappelijk booronderzoek werd uitgevoerd a.d.h.v. acht manuele boringen.

Tijdens het aanleggen van de eerste proefsleuf werd al vrij snel duidelijk dat de archeologisch relevante sporen zich veel dieper bevonden dan aanvankelijk gedacht. Daarom werd het terrein uiteindelijk geëvalueerd door middel van 1 proefsleuf met een NW-ZO oriëntatie en 4 profielputten evenredig verspreid over het onderzoeksgebied om de verstoringsgraad en de diepte van de archeologische sporen in kaart te brengen. In totaal werd 96 m² van het onderzoeksgebied archeologisch onderzocht, goed voor 1,4% van de totale oppervlakte. De beoogde 12,5% werd dus niet behaald, maar omwille van de terreinobservaties bleek dit niet noodzakelijk.

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Ruben Willaert nv

Bronnen

Bron: DEBOUCK Y. 2022: Rozendaalstraat 24 (Ieper, West-Vlaanderen). Nota. Landschappelijk bodemonderzoek (fase 1), Vooronderzoek met ingreep in de bodem (fase 2). Deel 1: Resultaten van het landschappelijk bodemonderzoek en het vooronderzoek met ingreep in de bodem, Ruben Willaert nv, Sint-Michiels-Brugge.
Type: nota (archeologieportaal)
Datum:

Bekijk gerelateerde erfgoedobjecten


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Archeologisch vooronderzoek Rozendaalstraat 24 [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1075889 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.