Gebeurtenis

Archeologisch vooronderzoek Bozestraat

proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites, landschappelijk booronderzoek
ID
1075913
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1075913

Beschrijving

Het landschappelijk booronderzoek werd uitgevoerd a.d.h.v. acht manuele boringen.

Voor het proefsleuvenonderzoek werden in totaal 4 proefsleuven en 4 kijkvensters aangelegd, met een gezamenlijke oppervlakte van 828m² aan proefsleuven en kijkvensters op een te onderzoeken zone van 6836m². Dit kwam neer op 12,5% van het onderzoekbare plangebied en was voldoende om een correcte inschatting te maken van het archeologisch erfgoed.

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Ruben Willaert nv

Bronnen

Bron: BOT B., VANBRABANT E. & DEBOUCK Y. 2022: Bozestraat (Kortrijk, West-Vlaanderen). Nota, Deel 1: Resultaten van het vooronderzoek met ingreep in de bodem, Ruben Willaert bvba, Sint-Michiels-Brugge.
Type: nota (archeologieportaal)
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Bozestraat (Kortrijk)
Naar aanleiding van de realisatie van een woonproject met in totaal 44 appartementen, gelegen in een collectieve parktuin en voorzien van gemeenschappelijke fietsenstalling en ondergrondse parking, werd er een landschappelijk bodemonderzoek en een proefsleuvenonderzoek uitgevoerd.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Archeologisch vooronderzoek Bozestraat [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1075913 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.