Gebeurtenis

Archeologisch vooronderzoek Sneppestraat 50-56

proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites, landschappelijk booronderzoek
ID
1075914
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1075914

Beschrijving

Voor het landschappelijk booronderzoek werden in totaal zeven boringen geplaatst, verspreid over het volledige terrein.

Voor het proefsleuvenonderzoek werden in het oostelijke deel van het terrein twee noord-zuid georiënteerde sleuven aangelegd. Gezien in de westelijke helft van het plangebied echter enkele verstoorde zones aanwezig waren, werd geopteerd om hier vier oost-west georiënteerde sleuven aan te leggen, tussen de verstoringszones. Het plangebied had een oppervlakte van 6.356m². Hiervan werd ca. 558m² ingemeten als verstoorde zone, waardoor de onderzoekbare zone een oppervlakte van ca. 5.798m² besloeg. Hiervan werd ca. 455m² (7,8%) onderzocht door middel van proefsleuven.

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Acke & Bracke bvba

Bronnen

Bron: ACKE B., BRACKE M. & FONTEYN P. 2022: Nota Kortemark Sneppestraat 50-56. Verslag van Resultaten, A&B archeologie, Moerbeke-Waas.
Type: nota (archeologieportaal)
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Sneppestraat 50-56 (Kortemark)
Naar aanleiding van de realisatie van een verkaveling van 11 loten met bijhorende infrastructuur in de vorm van wegenis, groenzone en nutsleidingen, werd er een landschappelijk bodemonderzoek en een proefsleuvenonderzoek uitgevoerd.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Archeologisch vooronderzoek Sneppestraat 50-56 [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1075914 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.