Gebeurtenis

Proefsleuvenonderzoek Weeldestraat 130-136 (fase 2)

proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites
ID
1075962
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1075962

Beschrijving

Voor dit proefsleuvenonderzoek werden 3 sleuven op een dieper niveau uitgegraven, volgend op een booronderzoek, een eerste proefsleuvenonderzoek en een vlakdekkende opgraving. Het doel van dit bijkomende proefsleuvenonderzoek was het onderzoek van de oudste bodemlagen en het opsporen van een mogelijke paleolithische site. De proefsleuven van het twee proefsleuvenonderzoek hadden een gecombineerde oppervlakte van 446,9,3 m², ca. 12,7% van het afgebakende onderzoeksgebied.

Auteurs: Geussens, Liesbeth; Lemahieu, Jonas
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Bronnen

Bron: LEMAHIEU J. en SIEMONS J. 2022: Weelde – Weeldestraat 130-136 Een nota van het tweede proefsleuvenonderzoek, VEC Nota 988, Geel.
Type: nota (archeologieportaal)
Datum:


Relaties


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Weeldestraat 136 (Ravels)
Tijdens een proefsleuvenonderzoek is aangetoond dat een voormalige boerderijsite in de dorpskern van Weelde een lange voorgeschiedenis heeft. Sporen en vondsten wijzen op bewoning vanaf de late middeleeuwen.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Proefsleuvenonderzoek Weeldestraat 130-136 (fase 2) [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1075962 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.