Op basis van een voorgaande bureaustudie werd een spreidingsplan van 8 proefputten opgesteld die minstens 6 m² groot zijn. Hierbij is telkens een proefput aangelegd op een 'cruciale' plaats met een specifieke vraagstelling met betrekking tot de historisch-archeologische vraagstellingen. De proefputten zijn tot een niveau afgegraven waar zich de eerste archeologische sporen manifesteerden. Elk profiel is gefotografeerd en per laag beschreven. Van alle sleuven en profielen is de locatie topografisch ingemeten. De sporen zijn opgeschoond en vervolgens gefotografeerd, beschreven en topografisch ingemeten. Een aantal sporen zijn gecoupeerd met als doel de aarde en datering ervan te kunnen bepalen. De coupes zijn eveneens gefotografeerd, ingetekend en beschreven. Alle vondsten kregen een identificatienummer. Bij de verwerking zijn alle spoorbeschrijvingen, pannen, foto's, vondstbeschrijvingen en -behandelingen ingevoerd in de archeologiedatabank van SOLVA.
Bron: Pede R., Klinkenborg S. & Cherretté B. 2015: Ronse Centrum (fase 2). Archeologisch Vooronderzoek rondom de Kleine Markt, Rapport 118, Erpe-Mere. Type: literatuur Datum:
Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Archeologisch vooronderzoek Ronse Kleine Markt [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1075964 (geraadpleegd op ).