Tijdens het landschappelijk bodemonderzoek zijn elf boringen uitgevoerd. De boringen volgen een transect dwars op de vermoedelijke locatie van de walgracht met een tussenafstand van 1 tot 4 m. Het veldwerk wordt uitgevoerd door een team bestaande uit een bodemkundige of archeoloog samen met een technisch veldmedewerker. Tijdens het proefsleuvenonderzoek werden er op de percelen worden drie sleuven met een oost-westelijke oriëntatie gegraven. De sleuven worden aangelegd door een 15 ton zware kraan op banden met een 2 m brede, platte kraanbak.
Bron: Verwerft D., Roelens F. en Mikkelsen J. 2018: Hof ter Zale, Sint-Andries (Brugge), Rapport 5, Brugge. Type: literatuur Datum:
Bekijk gerelateerde erfgoedobjecten
Bekijk gerelateerde aanduidingsobjecten
Bekijk gerelateerde waarnemingen
Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Archeologisch vooronderzoek Sint-Andries Koestraat [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1075971 (geraadpleegd op ).
In de eerste week van januari voeren we aanpassingen door voor de gemeentefusies van 1 januari 2025. De toepassing kan tijdelijk offline zijn of onvolledige zoekresultaten tonen. Vanaf maandag 6 januari is alles weer volledig beschikbaar.