De resultaten van het vooronderzoek en de confrontatie met de ontwerpplannen zorgde ervoor dat het aangewezen was om de sloop- en graafwerken in de zone van de zaal Familia onder archeologische begeleiding te laten gebeuren om de bakstenen muur (PS10-1) verder te registreren. In mei en juni 2016 werden de vorderingen van de sloopwerken opgevolgd. Op 07 juli 2016 werd gestart met het uitbreken van de betonnen funderingen onder begeleiding van de archeologische dienst van SOLVA. Het was meteen duidelijk dat de bakstenen muur ook onder de zaal bewaard was. De bestaande betonfundering van de filmzaal kon afgebroken worden tot op het niveau van de archeologische bakstenen fundering. Deze methodiek werd afgestemd met het agentschap Onroerend Erfgoed. Op 12 juli 2016 was de betonnen fundering van de zaal Familia volledig weggebroken en kon de registratie van de bakstenen funderingen starten. Er werd een archeologisch niveau aangelegd ter hoogte van de bakstenen funderingen.
Bron: Pede R., Klinkenborg S. & Cherretté B. 2016: Ronse Centrum. Archeologisch onderzoek langs de Watermolenstraat, Rapport 136, Erpe-Mere. Type: literatuur Datum:
Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Archeologisch onderzoek Ronse Watermolenstraat II [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1075987 (geraadpleegd op ).