Gebeurtenis

Archeologisch onderzoek Rumstsestraat II

radiokoolstofdatering, archeobotanisch onderzoek, landschappelijk bodemonderzoek, archeologische opgravingen
ID
1076009
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1076009

Beschrijving

Voorafgaand aan de opgraving is geen puttenplan opgesteld. Er werd gewerkt volgens de ‘strip and map’ methode, waarbij dagelijks een gedeelte van het terrein werd opengelegd en de bovengrond meteen werd afgevoerd. Per aangelegde strook werd een putnummer uitgedeeld, in totaal werden er elf werkputten aangelegd. Een oppervlakte van ruim 1 ha werd onderzocht. Er werd over heel het terrein één vlak aangelegd onder de Ap-horizont. Voorafgaand aan de opgraving diende er geen bebouwing of beplanting verwijderd te worden. De werkputten konden zonder hinder worden aangelegd.
Tien van de elf werkputten werden aangelegd in het voorziene plangebied. Werkput 11 is gelegen buiten het huidige plangebied. In overleg met de opdrachtgever en Onroerend Erfgoed werd deze put aangelegd om de plattegrond van HS01 volledig in beeld te krijgen. Voor de zone waarin werkput 11 gelegen is, werd ten tijde van de opgraving een archeologienota opgesteld.

Auteurs: Van Kerkhoven, Inne
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Bronnen

Bron: Van Kerkhoven I. 2020: Opgraven langs een kleiontginning, deel 2. Een archeologische opgraving aan de Rumstsestraat te Rumst, Rapport 92., Geel.
Type: literatuur
Datum:


Relaties

Heeft als voorganger

Is gerelateerd aan

Bekijk gerelateerde erfgoedobjecten


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Archeologisch onderzoek Rumstsestraat II [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1076009 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.