Zone 1-5: Het archeologisch onderzoek in deze zones werd voorafgaand aan de effectieve rioleringswerken uitgevoerd. Na de uitbraak van de verharding werd de werkput aangelegd tot op het eerste relevante archeologisch niveau, onder begeleiding van de verantwoordelijke archeoloog. Indien nodig, werd een tweede (of verder) vlak aangelegd. Alle grondsporen in het bovenliggende vlak werden steeds eerst volledig afgewerkt. Bakstenen structuren, vloeren e.d. werden niet uitgebroken, tenzij dit strikt noodzakelijk was voor de aanleg van een volgend vlak. Het uitbreken van (stenen) structuren gebeurde pas na overleg met de wetenschappelijke begeleiding (Jan Decorte, CO7). Ter hoogte van de Veemarkt werd rekening gehouden met de aanwezigheid van veel organisch materiaal. Alle werkputten werden aangelegd tot op de maximale diepte van de aan te leggen rioleringssleuf.
Zone 6: Tijdens de uitvoering van de rioleringswerken werden op een 6-tal locaties, gelijkmatig verspreid over de Slachthuisstraat en de Surmont de Vosbergestraat, korte werfcontroles uitgevoerd. Hierbij werden de profielen van de rioolsleuf en/of inspectieputten archeologisch gedocumenteerd, in de mate dat de veiligheid en de omstandigheden dit toelieten.
Bron: Demoen, D., Vanoverbeke, R. en Pieters, T. 2022: Eindrapport Ieper- Ieperlee Lot 2B Fase 2, Rapport 1945, Bassevelde. Type: literatuur Datum:
Bekijk gerelateerde erfgoedobjecten
Bekijk gerelateerde aanduidingsobjecten
Bekijk gerelateerde waarnemingen
Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Archeologisch Onderzoek Ieper Ieperlee [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1076037 (geraadpleegd op ).