In de bijzondere voorwaarden werd een vlakdekkende opgraving opgelegd over de volledige breedte van de wegkoffer ter hoogte van proefsleuven 1 en 2 van het vooronderzoek. Over de volledige oppervlakte van het terrein werden 2, aan elkaar gelinkte, werkputten aangelegd die even breed waren als de geplande breedte van de wegkoffer. In totaal werd een oppervlakte van 4167 m² onderzocht. Dit betreft niet het volledige projectgebied. Ter hoogte van de omvangrijke verstoring in het zuidwesten - waarbij meer dan alleen het archeologische vlak was doorbroken - vormde de aanwezigheid van o.a. koolwaterstoffen een gezondheidsrisico. Het niet onderzoeken van deze gekende stortplaats, indien het archeologisch vlak was aangetast en/of er schadelijke stoffen aanwezig waren in de ondergrond, was reeds op voorhand overeengekomen met Agentschap Onroerend Erfgoed.
Bron: Yperman, W. 2020: Het archeologisch onderzoek aan de Oudeweg te Bocholt, Archeo-rapport 477, Tienen. Type: literatuur Datum:
Bekijk gerelateerde erfgoedobjecten
Bekijk gerelateerde aanduidingsobjecten
Bekijk gerelateerde waarnemingen
Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Archeologisch onderzoek Bocholt Oudeweg [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1076038 (geraadpleegd op ).