Gebeurtenis

Archeologisch onderzoek Kuurne Steenovenstraat

conservatie, radiokoolstofdatering, houtonderzoek, landschappelijk bodemonderzoek, anthracologisch onderzoek, fysisch-antropologisch onderzoek, archeobotanisch onderzoek, natuurwetenschappelijk onderzoek, archeologische opgravingen
ID
1076040
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1076040

Beschrijving

Het onderzoek is uitgevoerd conform de Minimumnormen en de Bijzondere Voorschriften horende bij de opgravingsvergunning. Voorafgaand de werken werd het onderzoekgebied opgedeeld in 38 werkputten. Er werd uiteindelijk 4 ha vlakdekkend opgegraven. Hier kwam een meerperiode site aan het licht met vondsten vanaf het mesolithicum en sporen en structuren vanaf het finaal-neolithicum tot en met de huidige tijd.

Auteurs: Beke, Floris
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Bronnen

Bron: Beke, F. 2020: Bewoning, landbewerking en conflict op een zandrug langs de Leie. Archeologische opgraving te Kuurne 'Steenovenstraat, Rapport 119, Brugge.
Type: literatuur
Datum:


Relaties


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Stedestraat (Harelbeke), Steenovenstraat (Kuurne)
Te Kuurne Steenovenstraat werd 4 ha vlakdekkend opgegraven. Hier kwam een meerperiode site aan het licht met vondsten vanaf het mesolithicum en sporen en structuren vanaf het finaal-neolithicum tot en met de huidige tijd.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Archeologisch onderzoek Kuurne Steenovenstraat [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1076040 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.