Gebeurtenis

Archeologisch onderzoek Mechelen Hof van Cortenbach

dendrochronologisch onderzoek, palynologisch onderzoek, archeobotanisch onderzoek, natuurwetenschappelijk onderzoek, archeologische opgravingen
ID
1076043
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1076043

Beschrijving

Hoewel het totale projectgebied ca 3000 m² groot is, werd niet het gehele terrein onderzocht. Op basis van de gegevens van het vooronderzoek kon het hele plangebied in verschillende zones onderverdeeld worden . De opgegraven zones betreffen zone 2, 3 en 4. Zones 1 en 5 werden niet opgegraven, maar zullen in de toekomst wel verder ontwikkeld worden (Zie archeologienota ID 1149959). In zone 1 zal een nieuw plein ingericht worden met een openbaar karakter, en in zone 5 zal enkel de verharding opnieuw aangelegd worden. Hierdoor bleek de resterende te onderzoeken oppervlakte slechts ca 1725 m² groot en kwam overeen met de footprint van de parkeerkelder en twee uitbreidingen hierbuiten voor het plaatsen van nutsvoorzieningen. Deze verkleining van het onderzoeksgebied werd in overeenstemming met het Agentschap Onroerend Erfgoed toegestaan. De opgraving werd gefaseerd uitgevoerd omwille van civieltechnische redenen.

Auteurs: Van Remoorter, Olivier
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Bronnen

Bron: Van Remoorter, O. 2021: Archeologische opgraving, Mechelen, Korenmarkt 27-19 - Onze-Lieve-Vrouwestraat 22, project Hof van Cortenbach, Rapport 1649, Bassevelde.
Type: literatuur
Datum:


Relaties

Heeft als voorganger

Archeologisch vooronderzoek met ingreep in de bodem Mechelen

Korenmarkt, Onze-Lieve-Vrouwestraat (Mechelen)

Bekijk gerelateerde erfgoedobjecten


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Archeologisch onderzoek Mechelen Hof van Cortenbach [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1076043 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.