Gebeurtenis

Archeologisch vooronderzoek Woudstraat 25 – Fase 1

landschappelijk booronderzoek, proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites, verkennend archeologisch booronderzoek
ID
1076061
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1076061

Beschrijving

Voor het landschappelijk booronderzoek werden binnen het plangebied 15 boringen geplaatst in een verspringend driehoeksgrid van 50 x 40 m. 

Voor het verkennend archeologisch booronderzoek werden uiteindelijk in totaal 130 boringen doorgezet.

Binnen de eerste fase van het proefsleuvenonderzoek werden 9 proefsleuven en 3 kijkvensters aangelegd met een totale oppervlakte van 2.255 m². Dit komt neer op 14 % van het onderzoeksgebied binnen fase 1.

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: J. Verrijckt bvba

Bronnen

Bron: VAN EYCK B., VAN BAAL M., NUYTS T. & VERRIJCKT J. 2022: Nota landschappelijk bodemonderzoek, verkennend booronderzoek en proefsleuvenonderzoek Genk, Woudstraat 25 – Fase 1: Verslag van Resultaten. Verrijckt Rapport 1030.
Type: nota (archeologieportaal)
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Woudstraat 25 (Genk)
Naar aanleiding van de bouw van verschillende KMO-units, werd er een landschappelijk bodemonderzoek, een verkennend archeologisch booronderzoek en een proefsleuvenonderzoek uitgevoerd. Op vraag van de opdrachtgever werd beslist om het archeologisch proefsleuvenonderzoek in twee fasen op te splitsen. Deze nota behandelt de eerste fase van het onderzoek.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Archeologisch vooronderzoek Woudstraat 25 – Fase 1 [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1076061 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.