Gebeurtenis

Vooronderzoek Rooi II

verkennend archeologisch booronderzoek, proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites
ID
1076076
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1076076

Beschrijving

Na de uitvoering van een landschappelijk booronderzoek werden 2 terreinen weerhouden voor een verkennend archeologisch booronderzoek en 2 terreinen voor een proefsleuvenonderzoek. Het ene terrein werd onderzocht door middel van 21 boringen in een grid van 10x12m en vervolgens door 3 proefsleuven. Een 2de terrein werd op basis van het landschappelijk booronderzoek weerhouden voor een verkennend booronderzoek door middel van 18 boringen in een grid van 5x6m. Een derde terrein werd enkel voor proefsleuven geselecteerd. Hier werden 2 parallelle proefsleuven aangelegd.

Auteurs: Vanderhoydonck, Ingrid
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Bronnen

Bron: VANAENRODE W., LEES T. & DRIESEN P. 2022: Nota Bilzen Rooi. Aanleg van een rioleringsstelsel en erosie- en bufferbekken, ARON - rapport 1190, Tongeren.
Type: nota (archeologieportaal)
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Rooi (Bilzen)
Tijdens het verkennend archeologisch booronderzoek werden geen archeologische indicatoren aangetroffen. Het proefsleuvenonderzoek leverde 1 antropogeen spoor op vermoedelijk van recente ouderdom.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Vooronderzoek Rooi II [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1076076 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.