Gebeurtenis

Vooronderzoek Elzenveld Botanic werkput 1

verkennend archeologisch booronderzoek, landschappelijke profielputten, landschappelijk booronderzoek
ID
1076078
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1076078

Beschrijving

Eind 2019 werd een landschappelijk booronderzoek uitgevoerd. De bodemopbouw werd aan de hand van 4 handmatige landschappelijke boringen onderzocht. Op basis van de resultaten van het onderzoek werd vervolgens overgegaan naar verticaal gefaseerd onderzoek: Een vlakdekkende opgraving voor sporensites en verder vooronderzoek naar steentijd artefactensites. Het terrein werd eerst ca. 1m afgegraven. Vervolgens werd er overgegaan tot de uitvoering van twee profielputten. Op basis van de resultaten van dit onderzoek werd ten slotte op 22 april 2020 overgegaan naar de uitvoering van 19 verkennende boringen. 

 

 

 

Auteurs: Hertoghs, Sarah
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Bronnen

Bron: PHILIPSEN F. & VANHOLME N. 2020: Nota: Elzenveld - Botanic - werkput 1 Steentijdonderzoek, VEC, RAAP België - Rapport 502, Eke.
Type: nota (archeologieportaal)
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Lange Gasthuisstraat 41 (Antwerpen)
Naar aanleiding van de aanvraag van een omgevingsvergunning op de historische site Elzenveld voor de realisatie van een nieuwbouw met ondergonds niveau werd een archeologienota uitgeschreven. op basis van het bureauonderzoek en enkele landschappelijke boringen werd verder onderzoek uitgevoerd met een verticale fasering. Tijdens een vlakdekkende opgraving werden archeologische boringen geïntegreerd in functie van het onderzoek naar steentijd artefactensites.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Vooronderzoek Elzenveld Botanic werkput 1 [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1076078 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.